Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutya beszerzése

 

  • MENHELY:
  • mellette szól: Ha innen választasz, megmentesz egy életet! És férőhelyet biztosítasz még egy kutyának. A menhelyről hozott kutyák a leghálásabbak. Itt általában ivartalanított kutyák vannak, akik már minden oltást megkaptak. (A kölyök kutyákat életkornak megfelelően oltják) Ezekben a kutyákban már microchip is van, így neked ezzel sem kell már bajlódnod.  
  • ellene szól: A menhelyi kutyáknak néha a menhelyi életük előtti életük viselkedés zavarokat okoz náluk.                                                    

 

  • TENYÉSZTŐ:
  • mellette szól: az itteni kutyák fajtiszták, és ha jó tenyésztőtől vásárolunk örökletes betegségeik sincsenek. Általában microchippel ellátva vannak a kutyák. Egy igazán jó tenyésztő bármikor visszafogadja a kutyát, ha valami komplikáció lép fel vele vagy a gondozásával kapcsolatban. 
  • ellene szól: Előfordulhat beltenyészet, és a kutyánknak különböző betegségei léphetnek majd fel, lehet, hogy illegális kutyaeladóktól vásárolunk, és ilyenkor törvénybe is ütközhetünk, a dolgoknak következményei lesznek. 

 

 

ISMERŐSTŐL:

 

mellette szól: A legjobb az ha olyantól hozol kiskutyát akit ismersz, példáúl ha a mamádéknál van két kutya, egy lány és egy fiú és azoknak születnek kiskutyáik, és  te szeretnél eggyet,(és gondozod is) akkor inkább onnan hozz kutyust, amit azt követően nem sokal késöbb be kell oltani. Hidd el a keverék kutyák is nagyon aranyosak, és ugyanúgy ha őket is betanítod szót fogadnak,nem csak a fajtiszták. Ha olyan helyzetbe kerűlsz hogy szeretnél egy négylábú barátot, és az egyik ismerősödnél keverék kutyák születnek, ne akadályozzon az hogy nem fajtiszták ha igazán szeretnél egy hűséges barátot akkor úgyis mindeggy hogy keverék vagy nem attól még nagyon jó barát(hidd el, ezt tapasztalatból tudom).

 

 

 

Az első napok...

 

 

Tedd az első napot a lehető legkönnyebbé!!!

 

A kutyát a nálunk töltött első napon nagyon sokféle új inger éri. Célszerű az első nap nem mindjárt "agyonbabusgatni" a kutyust, mert később komoly viselkedési gondok is származhatnak belőle. Képzeljük magunkat az ő helyzetébe: Elszakadt a megszokott helyétől, és egy idegen helyre került, sok idegen szag és ember közé. Ha az emberek az eldő perctől, amint meglátták elkezdik babusgatni, akkor ő ezt nem tudja mire vélni. (lehet, hogy egy sokkal jobb élet vár rá, de ő ezt egyenlőre nem tudja).

Az első egy-két hétben barátkoztassuk meg a család összes tagjával (emberrel és állattal egyaránt). zuv-vgfhz.jpg